top of page
Vannet
star.png
star.png
star.png
star.png
star.png

Velkommen!

UT AV UTMATTELSEN

En eventyrlig reise i deg selv

blurry-nature_web.jpg
Fb bilde.JPG

Om terapeuten

Trudi Henden er kognitiv terapeut som fokuserer på å hjelpe mennesker ut av utmattelsen og inn i et liv som føles meningsfylt og som består av gode stunder.

Trudi hjelper voksne mennesker som ønsker å oppnå mer energi og fungere «normalt» igjen etter en (begynnende) utmattelse.

Sammen skal vi bruke ulike verktøy i kognitiv terapi slik at du kan komme over utmattelsen/utbrentheten og oppnå mer energi for å ivareta deg selv og løse opp i energitappende mønstre.

Det er absolutt mulig å finne tilbake til energien du hadde før – men først må du finne ut hva som tappet deg i første omgang, slik at du kan gjøre noe med det. Programmet du kan lese om på denne siden er designet for å gjøre nettopp det.

Når man er i (på vei inn i) en utmattelse, kan livet føles tungt, overveldende og håpløst. Jeg vet akkurat hvordan det er, for jeg var der selv for noen år siden.

...og selv om det kanskje ikke virker slik akkurat nå, finnes det faktisk en fin og spennende vei ut av utmattelsen! Den veien har jeg laget et helt unikt program ut av, og du kan lese mer om det nedover på denne siden.

Det er et enkelt, men kraftfullt program som tar teknikker fra Kognitiv Terapi inn i en visuell reise "gjennom skogen". Den visuelle settingen gjør det lett å forstå, huske og benytte teknikkene mellom samtaletimene – og resten av livet.

Veien begynner ved den Magiske Bålplassen og stien fører så inn i skogen.  Der vil du vil møte Vismannen og Tanketrollene™,  mestre Balanseelva og lære en masse om deg selv i Historiehulen – slik at du til sist kan finne frem til håpet, gleden og energien som finnes ved det stille vannet ved reisens ende.

På veien vil du ha lært enormt mye om deg selv, om hvordan du fungerer og om hva som har ledet deg ut i utmattelsen, slik at du finner tilbake til livsgleden du kanskje trodde du hadde mistet for alltid.

Om programmet

Dette programmet er for deg som er på vei til eller allerede kjenner deg sliten, tom for energi, har «flate batterier» eller kjenner deg utmattet. Kanskje du har vært det i lengre tid uten at det nødvendigvis finnes en medisinsk forklaring på det.

Resultatet av å gå gjennom programmet er mindre utmattelse, mer energi og evnen til å kjenne glede i hverdagen igjen. Du vil oppleve en endring til en bedre hverdag med mer energi.

Vi bruker ulike verktøy for å skape en balanse i hverdagen din, slik at du gjør det rette og tar gode valg for deg selv. Du vil lære metoder og få verktøy for å forstå sammenhengen mellom tanker, følelser, kropp og handling i ulike situasjoner.

På den måten vil du sakte men sikkert finne tilbake til den energiske deg du vet finnes et sted der inne.

Et kart for reisen

Kart_web.jpg
Vannet_web.jpg

Symptomer på utmattelse/utbrenthet

Jeg ante ikke at jeg var utmattet! Jeg gikk lenge med ulike symptomer som svimmelhet og stiv nakke, og var til diverse utredninger uten at det ble funnet noe galt.

Det var først da jeg kom til en kiropraktor på grunn av nakken, at jeg fant ut hva det var. Han spurte rett ut om jeg ikke var utbrent (han kjente igjen symptomene etter å ha vært utbrent selv). Det ble en skikkelig AHA opplevelse for meg. Brikkene falt på plass, og jeg fikk endelig den behandlingen jeg trengte. Symptomer på utmattelse kan nemlig være helt andre ting enn "bare" slitenhet.

 

Andre symptomer kan være:
• Svimmelhet

• Smerter som ikke kan forklares medisinsk

• Urolig mage/fordøyelsesproblemer

• Stivhet

• Hjertebank og angstlignende symptomer

• Følelse av depresjon og håpløshet

• Søvnvansker

• Konsentrasjonsvansker

• Sviktende hukommelse og hjernetåke

• Små arbeidsoppgaver man vanligvis ville tatt på strak arm, kan plutselig virke krevende

• Likegyldighet til arbeidsplassen

• Vanskelig å få hvile

• Følelse av at «Harddisken er full»

PROGRAMMET GIR

UNIK INNSIKT
gold ring.png

De 6 delene av denne reisen byr på at du får helt unke innsikter i deg selv, hvordan du fungerer og hva som gir og tar energi for deg.

NYE VERKTØY
gold ring.png

Dette programmet er designet for at du skal få og kunne ta i bruk helt spesielle verktøy for å sikre din mentale helse både nå og i årene som kommer.

EN HVERDAG FYLT AV ENERGI
gold ring.png

Det å kjenne seg selv og ha gode verktøy til å håndtere egen energi vil sikre deg god energi hver eneste dag.

PROGRAMMET INKLUDERER

EN MENTAL REISE I 6 DELER
VERKTØY
KARTLEGGING
ARBEIDSBOK
SAMTALER
OPPGAVER

Den eventyrlige reisen
– Dypt i deg selv

Bålplassen

1: Den Magiske Bålplassen

Info + kartlegging

I del 1 av prosessen skal vi møtes ved bålet.

 

Her vil du få informasjon om hva kognitiv terapi er, og vi skal jobbe sammen så du kan ta i bruk de kraftfulle verktøyene for å transformere de energitappende mønstrene du sannsynligvis lever med.

 

Dette er helt grunnleggende for at du skal finne tilbake livsgnisten. 

2: Vismannen

Hva er egentlig utmattelse?

På del 2 av reisen skal vi besøke vismannen, og han vil hjelpe deg med å se nærmere på hva utmattelse egentlig er, og hvordan akkurat din utmattelse arter seg.

Han har noen hemmeligheter å dele med deg!

 

Et besøk hos vismannen hjelper deg å se akkurat din utmattelse med nye øyne, så du kan ta effektivt tak i situasjonen.

Vismannen
Bekken med stokk over.png

3: Balanseelva

Balanse i hverdagen

En utmattelse kommer oftest av at man har levd i ubalanse over lang tid: jobbet for mye, sovet for lite, tatt mer hensyn til andre enn til seg selv – og til slutt havnet "i elva".

Spørsmålene vi skal stille er "Hvordan bruker du tiden og den lille energien du har?" og "Hva må til for å fylle opp igjen energikontoen din?"

Her vil du finne nøkkelen til å gjenopprette balansen, så du kommer deg trygt gjennom dagene, og har god energi fra morgen til kveld.

4: Tanketrollene™

Tanketroll

På denne delen av reisen gjennom skogen vil du møte noen gamle kjenninger: Tanketrollene.

 

Tanketrollene dukker opp når man minst aner det, og kan tappe hvem som helst for energi med sine utspekulerte metoder.

 

Heldigvis finnes det noen smarte triks for å lære seg å håndtere dem, og de vil du lære på denne delen av reisen.

Surt tanketroll.png
Grotte.png

5: Historiehulen

Leveregler

I historiehulen skal vi tilbake til barndommen din. Der lærte du nemlig noen ubevisste leveregler, som du fortsatt har med deg i dag, og som kanskje fortsatt skaper problemer for deg.

Måten vi ble møtt på som barn danner nemlig grunnlaget for hva som er våre sannheter i dag.

Ved å ta en grundig titt på historien din vil du finne verdifulle nøkler som låser opp fastlåst energi i deg.

6: Det stille vannet

Avslutning

Etter å ha gått gjennom skogen vil du etterhvert komme til vannet på andre siden av skogen, hvor solen skinner og utsikten mot fremtiden ser lys ut.

Du vil kjenne deg selv og dine energimønstre på en helt ny måte, og du vil kjenne at energien kommer sakte, men sikkert tilbake. 

Du vil igjen kunne glede deg over de små tingene, og kjenne på ekte, boblende livslyst hver eneste dag.

Vannet

Ofte stilte spørsmål

Hva

KUNDENE SIER

Da jeg begynte hos Trudi var jeg preget av negative tanker, vanskelige følelser og sov veldig dårlig.

Jeg tenkte at "dette klarer jeg ikke", og kom inn i ett dårlig mønster hvor jeg opplevde uro i kroppen. Hos Trudi fikk jeg hjelp til å help og verktøy til å bryte det negative tankemønsteret ved snakke om de negative situasjonene og grave litt. 

 

Da jeg startet sov jeg veldig dårlig på grunn av mye tanker og smerter. Jeg tok en hel sovetablett hver kveld. Nå er jeg nede i en kvart tablett og sover 7-8 timer sammenhengende. Det hadde jeg aldri trodd at skulle skje.

 

Jeg får ikke fullrost Trudi og kognitiv terapi nok. Jeg har blitt mere positiv og sover godt.

 

Må bare si tusen tusen takk til Trudi!

bottom of page